Τι είναι το MSM (μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο)...


Το MSM (μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο) έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, κερατίνης και πρωτεϊνης, απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία ζωτικών οργάνων, του αναπνευστικού και ανοσοποιητικού συστήματος.Χρήσιμο για υγιή οστά, αρθρώσεις, μαλλιά και νύχια.

 Το θείο αποτελεί τμήμα των θειούχων αμινοξέων (κυστίνη, κυστεΐνη, μεθειονίνη) και δύο βιταμινών (θειαμίνη, βιοτίνη). Ακόμη αποτελεί συστατικό της κερατίνης, δηλαδή της σκληρής πρωτεϊνικής ουσίας του δέρματος, των τριχών και των νυχιών.

Χωρίς το θείο ο οργανισμός δεν μπορεί να κάνει τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών σωστά. Βοηθά στην καλή διατήρηση της γενικής εμφάνισης και ομορφιάς. Δίνει ωραίο χρώμα στο δέρμα και αστραφτερά μαλλιά. Βοηθά πολύ σε περιπτώσεις τριχόπτωσης.

Οι διαβητικοί συχνά έχουν έλλειψη θείου και η σωστή ποσότητα μας προφυλάσσει αποτελεσματικά από αυτήν την ασθένεια.
Το οργανικό θείο :
  1. Eνισχύει το κολλαγόνο και κάνει το δέρμα απαλότερο, σφιχτότερο, ελαστικότερο
  2. Προωθεί την ευκινησία των συνδετικών ιστών και των μυών.
  3. Σε μορφή κρέμας – τζελ ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις, στους χόνδρους, τένοντες και αναζωογονεί το δέρμα.
  4. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες.
  5. Η ελάττωση του θείου στο τοίχωμα των αρτηριών έχει σαν αποτέλεσμα την απόθεση χοληστερίνης, ασβεστίου και έτσι έχουμε σκλήρυνση αυτών.
  6. Βοηθάει στην καλή υγεία των μαλλιών και των νυχιών και ενδυναμώνει τον συνδετικό ιστό.
  7. Χρήσιμο σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας, ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αθλητικών τραυματισμών, αλλεργιών, αποτοξίνωσης από βαρέα μέταλλα

Τροφές που περιέχουν θείο: Λάχανο, μπρόκολο, μαϊντανός, κρεμμύδι, σκόρδο, ραδίκια, καρότο, σέλινο, κουνουπίδι, σπανάκια, κεράσια, μούρα, μήλα, κάστανα, μαύρες σταφίδες, ξηρά σύκα, ο κρόκος του αβγού.

Είναι προτιμώτερο  οι τροφές που περιέχουν θείο, να τρώγονται στη φυσική τους κατάσταση, ωμές.

Έτσι αποφεύγεται το θειικό αέριο που παράγει το θείο των βραστών τροφών, με αποτέλεσμα να τις κάνει δύσπεπτες  και να προκαλεί αέρια.

Με λίγα λόγια το θείο είναι το στοιχείο που είναι απολύτως απαραίτητο στις περισσότερες  λειτουργίες του σώματος και της ζωής γενικότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Διατροφή,Υγεία και Άθληση © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair