Δε τρώτε πρωινό;Ξανασκεφτείτε το.....


Πόσες φορές έχετε νευριάσει με τη μητέρα σας, που φωνάζει για να φάτε το πρωινό σας, πριν φύγετε από το σπίτι; Χωρίς να είναι επιστήμονας, μάλλον έχει δίκιο, καθώς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Circulation», το πρωινό είναι σωτήριο!

Επιστήμονες από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ μελέτησαν 26.902 άνδρες, οι οποίοι, όταν δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα, είχαν ηλικία άνω των 45 ετών και δεν έπασχαν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεκαέξι χρόνια αργότερα, 1.572 από τους εθελοντές είχαν εκδηλώσει κάποιο σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ή είχαν χάσει τη ζωή τους από σοβαρή καρδιοπάθεια.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας, και αφού οι επιστήμονες έλαβαν υπ’ όψιν όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου για σοβαρά καρδιαγγειακά επεισόδια, προέκυψε ότι η παράλειψη του πρωινού αύξανε τον κίνδυνο εμφράγματος και θανάτου από σοβαρή καρδιοπάθεια κατά 27%.

Παράλληλα, φάνηκε ότι όσοι εθελοντές έτρωγαν σπάνια πρωινό, πεινούσαν περισσότερο αργότερα στην ημέρα και έτρωγαν περισσότερο φαγητό το βράδυ.

«Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγεί σε προβλήματα όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και ο διαβήτης, που με τη σειρά τους αποτελούν παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο και έμφραγμα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Έρικ Ριμ, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας & Διατροφής στο Χάρβαρντ.

Ανάλογα ευρήματα είχε και μελέτη του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Obesity» και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ένα πλούσιο πρωινό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, υπέρτασης και καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Τέλος, ακόμα μία, πολύ μεγαλύτερη μελέτη έδειξε ότι ακόμα και μία φορά την εβδομάδα να παραλείπει κανείς το πρωινό, αυξάνονται οι πιθανότητες να εκδηλώσει διαβήτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Διατροφή,Υγεία και Άθληση © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair