Το μετα-αγωνιστικό "τελετουργικό" του Cristiano Ronaldo


"Η αποκατάσταση είναι πιο σημαντική για μένα από την προπόνηση λόγω του μεγάλου αριθμού των παιχνιδιών που παίζω όλη την αγωνιστική περίοδο. Η χαλάρωση και η ηρεμία αποτελoύν βασικές παραμέτρους της καθημερινης ρουτίνας και μου δίνουν τη δυνατότητα να εκτελέσω στο υψηλότερο επίπεδο το επάγγελμα μου και να παρατείνω την καριέρα μου "

Ο Cristiano, με δικά του λόγια, εξήγησε το μυστικό πίσω από την εξαιρετική απόδοση και διάρκεια στο παιχνίδι του. Μια άκαμπτη και επιμελής διαδικασία - την οποία βάζει σε εφαρμογή αμέσως μετά από όλα τα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι αυτό που τον βοηθά να διατηρήσει την αντοχή και το επίπεδο φυσικής κατάστασής του σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.


Μετά από κάθε αγώνα, δεν πάεi για φαγητό, ή ποτό με την οικογένεια ή τους φίλους του. Αυτή είναι η στιγμή που ξεκινάει μια προσωπική, επιπλέον προπόνηση. Πρώτα απ 'όλα, θα φάει ένα σνάκ και θα αναπληρώσει τους χαμένους ηλεκτρολύτες πίνοντας υγρά - μετά τον αγώνα τα τρόφιμα που επιλέγει αποτελούνται από φρούτα, ένα κομμάτι πίτσα και σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες.

 


Αν η Ρεαλ παίζει εντός, ο Cristiano θα πάει κατ 'ευθείαν πίσω στο σπίτι του, όπου θα αρχίσει μια διαδικασία με ζεστά και κρύα ντους. Σύμφωνα με το περιοδικό International Journal of Sports Medicine, αυτές οι εναλλαγές ζεστών και κρύων ντους είναι η καλύτερη μέθοδος για την αποκατάσταση αμέσως μετά τον αγώνα.

Θα ξεκινήσει με ένα μπάνιο σε ζεστό νερό (μεταξύ 38 και 44 βαθμών Κελσίου) και μετά από πέντε λεπτά θα "βυθιστεί" σε λουτρό με κρύο νερό. Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται για μισή ώρα. Είναι μια μέθοδος η οποία διεγείρει τη ροή του αίματος, βοηθήματα την κυκλοφορία και έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση σε οποιουσδήποτε μώλωπες που μπορεί να αποκτήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Μετά από αυτό, κολυμπά για περίπου 20 λεπτά στην πισίνα. Εκτός από το ποδόσφαιροκολύμβηση είναι ένα από τα αγαπημένα αθλήματα του, γι'αυτό και κολυμπά σχεδόν κάθε μέρα. Σε πλήρη απομόνωση, αυτό το 20λεπτο βοηθά τον Cristiano να χαλαρώσει και να καθαρίσει το μυαλό του.

Μόλις βγει από την πισίνα, ο CR7 υποβάλλεται στη "δοκιμασία" της ρίψης νερού απο πίδακες υψηλής πίεσης για περαιτέρω τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Ο άσος της Ρεάλ έχει συνηθίσει να κοιμάται το λιγότερο οκτώ ώρες τη νύχτα, αλλά ακριβώς όπως και οποιοσδήποτε άλλος αθλητής, δυσκολεύεται να πέσει κατ 'ευθείαν για ύπνο σε μια νύχτα που έπεται απο έναν αγώνα. Μετά από τον αγώνα λοιπόν κάνει χαμάμ για πέντε λεπτά και έτσι εκμεταλεύεται τις επιπτώσεις του ατμού ο οποίος έχει κατευναστική επίδραση στο νευρικό σύστημα και τον βοηθά  να χαλαρώσει. Μόλις το τελετουργικό μετά τον αγώνα ολοκληρωθεί, ο Cristiano είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 
πηγή: www.as.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Διατροφή,Υγεία και Άθληση © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair