L-Καρνιτίνη:δράση και πιθανές παρενέργειες







Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν τώρα L-καρνιτίνη ως συμπλήρωμα διατροφής και αν είστε ένας από αυτούς, ελπίζουμε ότι είστε ενήμεροι για την πιθανές παρενέργειες της  L-καρνιτίνης . Αυτό δεν σημαίνει ότι τα συμπληρώματα τα  L-καρνιτίνης έχουν σοβαρές παρενέργειες, αλλά λαμβάνοντας οποιοδήποτε φάρμακο ή συμπλήρωμα πρέπει να είμαστε ενήμεροι  για τις πιθανές παρενέργειες τους έστω και εάν αυτές είναι μικρές .

Τι είναι η L-καρνιτίνη;

Καρνιτίνη είναι στην πραγματικότητα μια  θρεπτική ουσία που βρίσκεται στο σώμα και βοηθά στη μεταφορά λίπους μέσα στο κύτταρο και ειδικότερα στα  μιτοχόνδρια, όπου και μετατρέπεται σε ενέργεια  και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σώμα.

Η L-καρνιτίνη μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της καύσης  του λίπους στο σώμα, αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειάς σας, και έτσι θα λειτούργει καλυτέρα η κάρδια σας, θα έχετε μια πιο υγιή κυκλοφορία  και ένα πιο υγιές  ήπαρ .

Η Καρνιτίνη υπάρχει σε τρεις μορφές: την L-καρνιτίνη για την καρδιά και η οποία είναι κατά των καρδιοαγγειακών παθήσεων, την ακετυλο-L-καρνιτίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer και τα διανοητικά προβλήματα, και την προπιονυλ-L-καρνιτίνης η οποία χρησιμοποιείται επίσης για τη βελτίωση των συνθηκών της καρδιάς.

L-καρνιτίνη χρησιμοποιείται ευρέως ως μια φυσική μέθοδος για την απώλεια βάρους, διότι επιτρέπει την καύση του λίπους σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες. Μπορεί επίσης να μειώσει το αίσθημα της πεινάς, να αυξήσει την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της άσκησης και αυξήσει  το μεταβολικό ρυθμό σας.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η καρνιτίνη χρησιμοποιείται στα προβλήματα με την  καρδιά, στη θεραπεία και διαχείριση της στηθάγχης, στις  αρρυθμίες και άλλες ασθένειες της καρδιάς. Επίσης, χρησιμοποιούνται από αθλητές για μεγαλύτερη απόδοση κατά την προπόνηση τους.

Κανονική L-καρνιτίνης Δοσολογία

Και για τις τρεις μορφές, μία δοσολογία από 500 έως 1000 χιλιοστόγραμμα (mg) συνιστάται  τρεις φορές την ημέρα (με τροφή) συνήθως. Τα L-καρνιτίνης συμπληρώματα υπάρχουν τώρα στο εμπόριο ως L-καρνιτίνης κάψουλες, δισκία και σε μορφή σκόνης.

Παρενέργειες της L-καρνιτίνης

Λαμβάνοντας 3*500 ή 3*1000 mgς καρνιτίνης δεν θα σας  οδηγήσει σε  δυσάρεστες παρενέργειες. Ωστόσο ίσως εμφανιστεί υπερδιέγερση και εάν την πάρετε το βράδυ, μπορεί να έχετε δυσκολίες κατά την κατάκλιση (αϋπνία)  Ορισμένοι ανέφεραν L-καρνιτίνη παρενέργειες περιλαμβάνουν τον εμετό, ναυτία, κεφαλαλγία, διάρροια, βουλωμένη μύτη, ανησυχία και δυσκολία στον ύπνο. Μερικές σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν γρήγορους ρυθμούς της καρδιάς, αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του πυρετού τους .

Ωστόσο, αν έχετε χαμηλή ή οριακά χαμηλά επίπεδα θερεροειδικών ορμονών, δεν θα πρέπει να λαμβάνετε καρνιτίνη επειδή μπορεί να επηρεαστούν οι θυρεοειδικές ορμόνες σας , Επίσης, αν είστε σε αιμοκάθαρση, θα πρέπει να αποφύγετε την λήψη  L-καρνιτίνη (και άλλων  συμπληρωμάτων, γενικά)

Σαν ένα διαιτητικό συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους, ο μόνος κίνδυνος που έχει η L-καρνιτίνη  είναι ο κίνδυνος της  νευρικής ανορεξίας (μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ασιτία).

Είναι ασφαλές να παίρνει κάποιος  L-καρνιτίνη ;


Λοιπόν, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν παραπάνω, τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του συμπληρώματος ξεπερνούν κατά πολύ τους πιθανούς κινδύνους. Είναι πολύ ασφαλές να παίρνετε όσο το πάρετε (σε κύκλους των 30 ημερών (έναν ναι/έναν όχι) στην προβλεπόμενη δόση(3*500 mg ή 3*1000 mg). Οι παρενέργειες της  L-καρνιτίνης μπορεί να αποβούν  επιζήμιες αν η λήψη του συμπληρώματος δε γίνεται όπως συνίσταται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Διατροφή,Υγεία και Άθληση © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair