, , ,

Επαναγέμιση πλαστικού μπουκαλιού με νερό το ίδιο με το.....να τρως απο το πιάτο του σκύλου σου!!!

Πως θα σας φαινόταν αν βλέπατε ένα άτομο να κυλιέται και να παίζει δαγκώνοντας τα παιχνίδια που λίγο πιο πριν έπαιζε ο σκύλος του ή να τρώει απο το ίδιο πιάτο...;




Πρόσφατη εργαστηριακή έρευνα,που διενήργησε η εταιρία Treadmills Review, έδειξε πως το πανω μέρος των 12 πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία ερευνήθηκαν, που έχουν επαναχρησιμοποιηθεί για περίοδο μιας εβδομάδας ήταν γεμάτα απο βλαβερά βακτήρια.Συγκεκριμένα βρέθηκαν 300000 αποικίες βακτηρίων (CFU) ανα τετραγωνικό εκατοστό στην επιφάνεια του μπουκαλιού, τη στιγμή που ένα παιχνίδι για σκύλους έχει περίπου 2,937 !!!



Επίσης βρέθηκαν θετικοί κατα gram κόκκοι, που είναι υπεύθυνοι για δερματικές ασθένειες, πνευμονία και μολύνσεις του αίματος.

Χειρότερη επιλογή θεωρείται το μπουκάλι με slide open (όπως π.χ. τα παιδικα παγουράκια) και εν συνεχεία τα squeeze tops (όπως τα κλασσικά αθλητικά πλαστικά παγούρια).





Ποιά είναι η λύση; Οι ερευνητές λένε:"Γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα, η καλύτερη επιλογή για επαναλαμβανόμενη χρήση είναι ένα μεταλλικό ανοξείδωτο δοχείο, το οποίο στο τέλος της ημέρας θα μπορεί να πλένεται σε πλυντήριο πιάτων.Επίσης μπουκάλια χωρίς ρωγμές είναι λιγότερο πιθανό να φιλοξενήσουν βακτήρια"



πηγή: http://www.treadmillreviews.net/water-bottle-germs-revealed/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Διατροφή,Υγεία και Άθληση © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair