Συμπληρώματα μαγνησίου:τύποι,χρησιμότητα και ανεπιθύμητες ενέργειες





Το σώμα μας χρησιμοποιεί το μαγνήσιο για να μετατραπεί η τροφή σε ενέργεια, για να συνθέσει πρωτεΐνες, ως ρυθμιστή για τα  επίπεδα σακχάρου στο αίμα, για να κρατήσει το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές, όπως επίσης και στη διατήρηση ενός σταθερού ρυθμού της καρδιάς και ασφαλώς για να διατηρήσει τα οστά μας ισχυρά και τα νεύρα και τους μυς σε σωστή λειτουργία . Το ιδανικό είναι η απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα μαγνησίου να λαμβάνεται μέσω της. Ωστόσο, και ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να λαμβάνονται οι απαιτούμενες ποσότητες μαγνησίου καθημερινά.

(για να μάθετε ποιά τρόφιμα  περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου  πατήστε εδώ)
Τύποι συμπληρωμάτων

Τα συμπληρώματα μαγνησίου περιέχουν μαγνήσιο, μαζί με μια άλλη ουσία, και κάθε είδος συμπληρώματος περιέχει διαφορετικές ποσότητες στοιχειακού μαγνησίου. Οξείδιο του μαγνησίου και κιτρικό μαγνήσιο είναι οι δύο συχνότεροι τύποι συμπληρωμάτων μαγνησίου. Άλλοι τύποι περιλαμβάνουν ανθρακικό μαγνήσιο, θειικό μαγνήσιο, χλωριούχο μαγνήσιο, γλυκονικό μαγνήσιο, γαλακτικό μαγνήσιο, ασπαρτικό μαγνήσιο και υδροξείδιο του μαγνησίου. Τα συμπληρώματα με όξείδιο του μαγνησίου περιέχουν 60% μαγνήσιο ενώ τα συμπληρώματα με κιτρικό μαγνήσιο περιέχουν 15%.

Η βιοδιαθεσιμότητα

Το μαγνήσιο σε ορισμένους τύπους συμπληρωμάτων είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμο από ότι σε άλλους τύπους. Το κιτρικό μαγνήσιο απορροφάται πιο εύκολα και έχει μεγαλύτερη  βιοδιαθεσιμότητα από το οξείδιο του μαγνησίου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 1990 στο «Journal of the American College of Nutrition». Επειδή τα συμπληρώματα κιτρικού μαγνησίου είναι ευκολότερα απορροφήσιμα από τα αντίστοιχα που περιέχουν οξείδιο του μαγνησίου, οι ποσότητες μαγνησίου που περιέχονται στα πρώτα είναι μικρότερες από αυτά του οξειδίου του μαγνησίου.

Δόση

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση, ή RDI, για το μαγνήσιο είναι 400 mg ανά ημέρα για τους άνδρες, 310 mg ανά ημέρα για τις γυναίκες και 350 mg ανά ημέρα για τις γυναίκες που είναι έγκυες. Στόχος είναι να καταναλώνεται αυτό το ποσό από τα τρόφιμα, αλλά αν δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μόνο από την τροφή, υπάρχει η δυνατότητα λήψης συμπληρώματος μαγνησίου. Το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης για τα συμπληρώματα μαγνησίου για τους ενήλικες είναι 350 mg ανά ημέρα. Δόσεις πάνω από αυτό το επίπεδο μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα τοξικότητας.



Ασφάλεια

Είναι σχεδόν απίθανο να επιτευχθούν τοξικές προσλήψεις μαγνησίου μόνο από την κατανάλωση τροφίμων, αλλά είναι πιθανό όμως να συμβεί  από την παράλληλη κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής. Τα συμπτώματα της τοξικότητας του μαγνησίου περιλαμβάνουν καρδιακή αρρυθμία, διάρροια, ναυτία, απώλεια όρεξης, αδυναμία των μυών, πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση, δυσκολία στην αναπνοή και αλλαγές στην ψυχική κατάσταση. Συμπληρώματα μαγνησίου υπάρχει περίπτωση να αλληλεπιδράσουν με αντιβιοτικά, αποκλειστές διαύλων ασβεστίου, φάρμακα υπέρτασης, φάρμακα διαβήτη, λεβοθυροξίνη, φαρμάκων κατά της ελονοσίας και φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Διατροφή,Υγεία και Άθληση © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair